Fem Indústria

Pàgina d'inici » Introducció

Introducció

OBJECTIUS DEL CONCURS

Aquest Concurs del que ja s’han celebrat 5 edicions (anys 2010 al 2014) va néixer a finals de l’any 2009 amb la voluntat d’ajudar al desenvolupament del teixit empresarial català, amb la promoció d’activitats que reforcin l’esperit emprenedor i proporcionin un valor afegit i la generació de llocs de treball qualificats.

El Concurs pretén afavorir la creació i la capacitat de creixement d’empreses innovadores de base tecnològica i, amb preferència, desenvolupades per enginyers amb experiència professional anterior.

Així mateix, es persegueix promoure l’esperit innovador de les empreses i els professionals ajudant a consolidar i aconseguir que el teixit empresarial Català continuï sent un referent a nivell europeu i poder continuar sent una de les regions motores d’Europa.

Les quatre organitzacions convocants són: el COEIC/AEIC mitjançant el seu servei pel foment de l’emprenedoria Enginova, laSalle Technova Barcelona, Leitat Technological Center, TecnoCampus Mataró-Maresme, i el concurs a més a més compta amb la col·laboració especial dels programes WAYRA (Telefonica) i BStartUp (Banc Sabadell).

Totes aquestes entitats estan dedicades a promoure i assessorar els processos de creació d’empreses o creixement de microempreses, amb un èmfasi especial en els àmbits:
– Tecnològic, per la incorporació de les noves tecnologies al disseny de productes o processos industrials en sectors emergents.
– Industrial, per la innovació dels processos industrials en sectors madurs.
– Internacional, per el projecte d’internacionalització de producte i/o servei.

Els organitzadors volen detectar i dinamitzar les iniciatives emprenedores i d’innovació que sorgeixen en el seu entorn, fomentar l’esperit emprenedor entre els Enginyers amb experiència
i coneixement del mercat; analitzar, avaluar i assessorar els projectes empresarials presentats i donar suport al seu desenvolupament facilitant l’agregació dels diferents agents que han d’intervenir.

Aquest Concurs tant està adreçat a empreses ja existents que tenen nous projectes empresarials però que degut a diferents motius no tenen la possibilitat de poder impulsar i materialitzar el seu repte empresarial, com a professionals que tenen una idea de negoci que volen convertir en empresa.

Pel que fa al Concurs, es considerarà com a nou projecte empresarial: una nova línia de negoci, un nou procés industrial, un projecte de creixement o la redefinició del negoci per
adaptar-se a noves oportunitats.

PREMI

El Concurs FEM INDÚSTRIA te dues modalitats:
– Premi d’una Idea a una Realitat.
– Premi Empresa amb Futur.

Premi d’una Idea a una Realitat
Premi a la idea de creació d’una empresa innovadora que el jurat cregui que pot ser una bona oportunitat de negoci.

Aquest Premi també consistirà en proporcionar assessorament i visibilitat en els agents que es cregui més convenient per tal d’aconseguir que sigui una realitat per part d’Enginova, de laSalle
Technova Barcelona, de Leitat Technological Center i TecnoCampus Mataró-Maresme:
– Un any gratuït d’afiliació a la comunitat Technova.
– Accés durant un any a l’EIX (Entrepreneur Investor eXchange).
– Presentació del projecte al Fons Enginyers.
– Divulgació del projecte mitjançant els diferents mecanismes que tinguin tant el COEIC com laSalle Technova Barcelona, Leitat Technological Center i TecnoCampus Mataró-Maresme.
– Acompanyament per Leitat Technological Center en processos d’obtenció de finançament públic impulsor d’iniciatives emprenedores: Assessorament sessions en finançament nacional i internacional i acompanyament en les sol·licituds.
– Accés preferent al programa d’alt rendiment INNOEMPREN i posterior programa de incubació o programa d’acceleració del Tecnocampus.

Aquesta modalitat també tindrà dos accèssits que seran els dos projectes finalistes i als que els hi proporcionarà menció pública i divulgació, i que podran gaudir tanmateix del servei
d’orientació Enginova, un any d’afiliació a la comunitat Technova i l’acompanyament corresponent en els processos de sol·licituds d’obtenció de finançament públic per part de Leitat, accés preferent al programa d’alt rendiment Innoempren i posterior programa de incubació o programa d’acceleració del Tecnocampus.

Premi Empresa amb Futur
Premi a l’empresa innovadora de més de 2 anys d’activitat que destaqui per la seva trajectòria i capacitat d’adaptació als canvis i a les noves oportunitats, amb la possibilitat de trobar
inversors i/o assessors, professionals part time que permetin aconseguir els objectius marcats en el pla de negoci, per tal de poder fer realitat la nova línea o diversificació plantejada.
Independentment, les empreses que es presentin al Concurs que no hagin obtingut cap guardó, en el cas de que ho sol·licitin en el full d’inscripció, podran optar a l’assessorament de
l’alta direcció de les empreses, per part dels experts d’Enginova, de laSalle Technova Barcelona, de Leitat Technological Center i TecnoCampus Mataró-Maresme, previ estudi de cada cas en particular.

Aquesta modalitat també tindrà dos accèssits que seran els dos projectes finalistes i als que els hi proporcionarà menció pública i divulgació, i que també podran gaudir dels serveis d’orientació d’Enginova, laSalle Technova Barcelona, Leitat Technological Center i TecnoCampus Mataró-Maresme.

Programa WAYRA (Telefónica)
WAYRA (Telefónica) podrà oferir a un dels projectes finalistes del concurs, la possibilitat de ser seleccionat en una 1a. fase en el procés de participació en els seu programa d’acceleració
d’empreses.
Programa BSTARTUP (Banc Sabadell)
BSTARTUP (Banc Sabadell) oferirà a un dels projectes finalistes del concurs, la possibilitat d’entrar a la 2a. fase de selecció pel seu programa d’inversió i acceleració d’empreses, presentant personalment el projecte davant del comitè de selecció.

Accés a línies de finançament del projecte empresarial

En el cas de que hi hagin propostes que el Jurat cregui que tenen una capacitat de creixement rellevant, independentment que hagin estat premiades o no, podran ser presentades a les
plataformes de finançament per part del EiX Technova i/o del Fons Enginyers i a la recerca de finançament per part del Centre Tecnològic Leitat, així com a ronda d’inversors privats del club
d’inversors de TecnoCampus.

Aquest suport consistiria en la concessió en el cas d’aprovació de l’operació d’una aportació de capital, i també de bagatge empresarial mitjançant el coneixement, experiència i contactes, amb l’objectiu d’acompanyar l’empresa en el seu recorregut i en la seva estratègia empresarial.
Les empreses interessades a acollir-se a aquest suport ho hauran de manifestar en el full d’inscripció.

CONVOCATÒRIA DEL CONCURS

La Convocatòria del Concurs femindústria es farà a través de la web de les quatre entitats que convoquen aquest Concurs on s’explicarà els objectius dels Premis i les Bases.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: